Uitleg over Mijn Visio

Algemeen

Via MijnVisio krijgt u inzage in delen van uw cliƫntdossier bij Visio, bijvoorbeeld uw persoonsgegevens en de afspraken van het lopende traject (zowel verleden als toekomst). Ook kunt u op snelle wijze mutaties in uw persoonsgegevens doorgeven en uw plan accorderen. MijnVisio is zoveel mogelijk toegankelijk gemaakt voor personen met een visuele beperking en is zowel op een computer, tablet en mobiele telefoon goed te gebruiken.

Hoe zit het met privacy, beveiliging en toegankelijkheid?

Omdat er gebruik gemaakt wordt van DigiD is de privacy maximaal geborgd. We voldoen aan alle strenge eisen die behoren bij het mogen gebruik maken van DigiD.

Als u bent ingelogd met DigiD met sms dan is dit een extra beveiliging. Voor het inzien van uw dossier gegevens (advies/plan) of voor het aanpassen van u persoonsgegevens vragen wij dat u bent ingelogd met DigiD met sms of de DigiD App. Heeft u dit nog niet, dan kunt  u dit bij www.digid.nl aanvragen. Voor slechtziende en blinde mensen heeft DigiD "Gesproken sms-berichten". U wordt gebeld op uw (mobiele) telefoon en krijgt de sms-code te horen.

Toegang krijgen tot MijnVisio

Om toegang te krijgen tot MijnVisio moet u een aantal stappen doorlopen.
1) Maak bij uw zorgcoƶrdinator (intaker, behandelaar/onderzoeker) kenbaar dat u toegang tot MijnVisio wilt.
2) Visio beschikt over uw BurgerServiceNummer en e-mailadres;
3) Er is een face-to-face identiteitscheck gedaan;
4) U beschikt over een inlog voor DigiD (met sms-verificatie).

Menustructuur MijnVisio

Links bovenin vindt u de menu-knop met de verschillende mogelijkheden die MijnVisio biedt. Rechts bovenin staat de instellingen-knop. In dit menu vindt u de mogelijkheden om het lettertype te vergroten, het contrast om te draaien of de tekst voor te laten lezen.

De mogelijkheden van Mijn Visio:

1) Persoonsgegevens inzien – controleren of de gegevens zoals deze bij Visio bekend zijn kloppen.
2) Persoonsgegevens wijzigen – wijzigingen in de persoonsgegevens doorgeven aan Visio via een mutatie formulier. De gewijzigde gegevens worden door Visio binnen 5 dagen doorgevoerd.
3) Afspraken – zien welke afspraken gepland staan en welke al geweest zijn. De afspraak kan ook in uw eigen outlook-agenda gezet worden.
4) Advies / Plan – het intake rapport, revalidatieplan en/of arbeidsbegeleidingsplan kan online bekeken worden.
5) Advies/Plan goed keuren – het revalidatieplan en/of arbeidsbegeleidingsplan kan online goedgekeurd worden door een vinkje te zetten en te klikken op de knop Akkoord. Dit wordt dan automatisch aan Visio doorgegeven. 

Meldpunt kwetsbaarheden

Bent u deskundig en ontdekt u een kwetsbaarheid in onze systemen? Help ons dan door deze kwetsbaarheid te melden. Zo kunnen we samen de veiligheid en betrouwbaarheid van onze systemen verbeteren. Meer informatie vindt u op de pagina Meldpunt kwetsbaarheden.

Heeft u nog vragen?

Lees dan ook de veelgestelde vragen over MijnVisio.

Contact

Zijn er vragen die niet beantwoord worden door de 'veelgestelde vragen' dan kunt u contact opnemen met Visio via E info@visio.org, T 088 58 55 888 of het contactformulier in MijnVisio.